Boksoaching

Wat is het?

Bokscoaching (therapeutisch boksen/bokstherapie) geeft je op een actieve manier inzicht in je eigen primaire reacties. Vanuit dit inzicht kun je gaan oefenen met andere manieren om te reageren. Manieren die wellicht een ander effect hebben. Ook kun je erachter komen waar je reacties vandaan komen. Dit betekent dat je boksen niet alleen kunt inzetten als een heerlijke sport waarin je stevig kunt knallen. Door juist de focus te leggen op je ervaringen tijdens het boksen kun je zaken waar je steeds tegenaan loopt of juist voor wegrent helder krijgen. Dit kunnen zaken op mentaal of fysiek gebied zijn. Maar ook zaken in de communicatie met anderen.

Wij weten uit ervaring dat er soms van alles los komt. En dat is goed! Die ontlading hoort erbij en geeft ruimte voor ontwikkeling. Het lost je blokkades op. Het geeft inzicht en daarmee weer de mogelijkheid om verder te oefenen. 

Tijdens de coaching combineren we bewegen en praten. Hierdoor heb je minder gelegenheid om te muiten. Om sociaal wenselijke antwoorden te geven. Je komt makkelijker bij de kern en communiceert oprechter met jezelf en met ons.

Herkenbare signalen

  • Heb je al “traditionele” ondersteuning door een jeugdwerker, therapeut of andere hulpverlener geprobeerd en had dit weinig effect?
  • Maak je je zorgen over je kind/leerling/vriend/vriendin/cliënt?
  • Kun je hem of haar zelf niet bereiken?
  • Loop je regelmatig vast en ben je daar wel klaar mee?
  • Is je kind “gewoon geen prater”?
  • Ga je teveel op de stoel van de hulpverlener zitten?
  • Denk je vaak vanuit de ander in plaats vanuit jezelf?
  • Vind je het lastig om je grenzen te voelen en aan te geven?

Benieuwd hoe Bokscoaching in de praktijk eruit ziet?
Lees hier meer

Bewegen of praten? Wij bewegen met je mee.

Samen gaan we daadwerkelijk aan de slag. Tijdens de bokscoaching ben je minder bewust bezig met het feit dat je 'met jezelf aan het werk bent'. In plaats daarvan krijg je praktische handvatten en inzichten terwijl je actief bezig bent.

Het geeft niet alleen grip op de zaken waarmee je worstelt, maar maakt ook dat deze uitdagingen je minder uit het veld slaan. In het boksen is controle essentieel. Door hiermee te oefenen, breidt het gevoel van controle over je eigen leven zich uit. Dit leidt tot meer overzicht en rust, wat op zijn beurt resulteert in meer zelfvertrouwen. Samen komen we erachter waar je nu precies tegenaan loopt of juist voor wegrent.

Bokscoaching is effectief voor zowel jongeren als volwassenen. 

Geen zin in "dom geklets"?

Wij begrijpen dat niet iedereen staat te springen om eindeloze gesprekken aan tafel of op de bank bij een hulpverlener. Situaties waarin je jezelf bekeken en beoordeeld voelt, waar je geconfronteerd wordt met het idee dat je er zelf niet uitkomt, kunnen weerstand oproepen. Dit kan soms leiden tot gevoelens van zieligheid of onzekerheid.

Vanuit deze weerstand hebben gesprekken vaak weinig effect. En daarom biedt bokscoaching een alternatieve benadering! Een dynamische en actieve manier om aan jezelf te werken, zonder je beoordeeld te voelen. Samen gaan we de uitdaging aan en ontdekken we hoe bokscoaching jou kan helpen.

Happy Body, Happier Mind

Wanneer je werkt aan een gezond, fit en energiek lichaam, wordt het makkelijker ook te werken aan een gezonde, fitte en energieke geest.

Door de sterke verbintenis tussen lichaam en geest in te zetten, ontstaat een krachtig gereedschap om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Waarom bokscoaching?

Uiting geven

Soms is het inderdaad fijn en nodig om even lekker te knallen. Vervelende gevoelens kun je beter een plaats geven als je ze er even lekker uit hebt gegooid. Je bent jezelf dan letterlijk aan het “uiten”. En daarna bespreken we samen waarom je dit zo nodig had.

Wat gebeurt er?

Reflectie

Boksen is een spiegel. En soms is dat best confronterend. Je wordt je bewust van je eigen gedrag, van je eigen reacties in bepaalde situaties. Vanuit dit bewustzijn kun je oefenen met het doorbreken van oude patronen.

Wanneer bokscoaching?

Verandering

Emoties voelen, uiten of loslaten, grenzen voelen en aangeven, inzicht krijgen in eigen reacties, omgaan met stress, stappen zetten naar zelfstandigheid, verbinding leggen tussen hoofd en hart, je gezien/gehoord voelen, jezelf in beweging krijgen en houden, kiezen voor jezelf en het creëeren van een goede mindset.

Sta in je kracht

Weerbaar

Boksen is meer dan alleen krachtig slaan. Om goed te boksen heb je controle nodig over de situatie. Beheersing en overzicht maken dat je je hoofd koel kunt houden. Het is vaak helemaal niet nodig om alleen vanuit kracht te handelen.

Ervaren

Focus op reactie

Als je moeite hebt om je gedachten en gevoelens onder woorden te brengen, is bokscoaching een goede stap. Door de focus op het bewegen, wordt een ontspannen gesprek makkelijker.

 

Support

We doen het samen

Door samen met je coach te boksen, ervaar je dat je er niet alleen voor staat. Je neemt actief het heft in eigen handen en krijgt grip op je eigen ontwikkeling.