Over ons

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal

Ons verhaal

Happy Body Company. Een naam die je niet snel associeert met (kick)boksen. Een naam die is ontstaan vanuit onze visie. 

Wij leven in een maatschappij waarin de focus ligt op ratio, denken en verstand. We komen veel in aanraking met zaken die snel moeten worden opgepakt en afgerond. In een omgeving waarin communicatie vaak online plaatsvindt via mailtjes of een kort appje. Met te weinig aandacht voor ons lijf. En teveel stil zitten achter een beeldscherm. Met dagen waarop we soms niet eens buiten komen.

Hiermee verlies je makkelijk het contact met jezelf. Met je eigen behoeftes, waarden en normen.

Regelmatig komen er mensen bij ons die willen komen sporten om zich weer fijner te voelen. Met de overtuiging dat "een paar kilootjes eraf" of "een strakker lichaam"  de oplossing zullen bieden. Een beetje doorvragen levert in die situaties vaak interessante inzichten op. Over eigenwaarde, gevoelens van onzekerheid, het beeld dat de buitenwereld van je heeft etc.

Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten; als je regelmatig zorgt voor fysieke inspanning zul je merken dat je lichaam je dankbaar is. Het is fijn om je fit te voelen! Doordat je je fysiek fijn voelt, zit je niet alleen "lekkerder in je vel", maar ook lekkerder in je hoofd. Een happy body geeft een happier mind. Een happy body is niet automatisch een lichaam dat voldoet aan de "idealen" die fitgirls en fitboys ons via socials presenteren. Een happy body is een lichaam waarin je je thuis voelt. Eigen en zeker.

Kickboksen is een contactsport. In de fysieke zin van het woord. Bij ons staat waarlijk contact maken met anderen ook centraal. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Happy Body Company. Het is zoveel fijner om je welkom en gezien te voelen, dan wanneer je binnenkomt en anderen je direct gaan "keuren".

Margit

Mijn sportavontuur begon met eindeloos zwemmen, een activiteit waarbij ik me volledig kon focussen op mijn lichaam en de bewegingen in het water. Een zijspoor naar ballet bracht me weinig plezier, net als tennissen, vooral omdat ik als linkshandige alles andersom moest doen.

Echter, roeien en later traditioneel jiu jitsu gaven me wel veel voldoening. Sporten is voor mij een noodzaak; het maakt mijn hoofd leeg en geeft me energie. 

Ongeveer negen jaar geleden ontdekte ik kickboksen, een sport waarbij ik zowel mijn lichaam als geest actief gebruik en geniet van het voluit knallen, de technieken en de samenwerking.

Ik vind het een uitdaging om mijn jarenlange ervaring als docent en mentor op een middelbare school te combineren met een fysiek actieve insteek. Dit biedt zoveel meer mogelijkheden om verder komen.

Lee-Roy

Vanaf mijn vijftiende ben ik gepassioneerd over kickboksen, een droom die ik zelf heb waargemaakt door mijn eigen geld te sparen. Ondanks de vooroordelen thuis dat vechtsporten agressief maken, heeft het juist het tegenovergestelde effect op mij gehad. Ik ben niet alleen behendig gebleken in boksen en kickboksen, maar heb ook aan tal van wedstrijden deelgenomen.

De weg naar de ring is zowel fysiek als mentaal uitdagend, maar elke keer geeft het me een boost van energie. Ik ben me gaan specialiseren in het geven van trainingen, variërend van boksen en kickboksen tot MMA en personal training.

Het geeft me voldoening om mijn klanten persoonlijk te leren kennen en samen hun persoonlijke doelen te ontdekken. Of je nu fitter, leniger, sterker of slanker wilt worden, het gaat erom wie en wat je wilt zijn voor jezelf, niet wat de maatschappij je oplegt.