Praktische Informatie

Wat kun je verwachten tijdens een sessie?

We beginnen met een gezamenlijke intake waarin we bespreken waarbij wij jou kunnen ondersteunen. Wat zijn de uitdagingen waar je tegenaan loopt? En welke veranderingen zou je graag zien?

Vervolgens gaan we aan de slag met oefeningen om specifiek aan die punten te werken. Tijdens deze sessies bespreken we samen wat je ervaart. Niet te diep, want we willen voorkomen dat je te veel "in je hoofd" zit.

Aan het einde van elke sessie nemen we kort de tijd voor evaluatie en spreken we af welke stappen je thuis kunt zetten. Het doel is om praktisch en doelgericht te werken aan positieve veranderingen. Een sessie duurt ongeveer 55 minuten. Soms is 'het' eerder op. Soms is het nodig om goed af te ronden en proberen we daar tijd voor te maken.

Wat moet ik aan?

Aangezien we fysiek lekker aan de slag gaan is het prettig als je gemakkelijk zittende (sport)kleding draagt. Blote voeten is het fijnst. Als je graag schoenen aan wilt, neem dan schone (binnen)schoenen mee zonder veel profiel.

 

Heb ik een goede conditie nodig?

We gaan zeker fysiek aan de slag. Ook dat doen we op een manier die bij jou past. Dus als je geen conditie hebt, dan houden we daar rekening mee. En je zult merken dat je conditie verbetert door de oefeningen. Een fijne bijkomstigheid!

Hoe lang duurt een traject?

Ieder mens is uniek, iedere hulpvraag is uniek. 

We spreken in eerste instantie een termijn van 3 maanden af. Het kan zijn dat je merkt dat je de stappen hebt gezet die je wilde zetten. Het kan ook zijn dat je merkt dat je nog wel een steuntje (of zetje) in de rug kunt gebruiken.

We zien heel regelmatig dat mensen als ze eenmaal bepaalde ontwikkelingen hebben door gemaakt graag vervolgstappen willen zetten. Dan hebben ze de gewenste doelen bereikt, maar ondertussen nieuwe doelen geformuleerd.

Wij kunnen (en willen) niet voorspellen hoe lang een traject duurt. Jij bent de leidende factor!

Wat is de frequentie van de sessies?

Na je intakegesprek bekijken we welke variant het beste bij jou past. De meeste mensen komen 1x per week voor een sessie van ongeveer 55 minuten. Sommigen komen 2 keer per week of een halve sessie per week. Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden.

We spreken altijd in eerste instantie een duur van 3 maanden af (bij 1 sessie per week). Daarna evalueren we samen of je verder gaat met bokscoaching of gaat afronden. 

Voor een overzicht van de kosten kun je hier kijken.

Afronden

Er komt een tijd dat je alles wat je bij ons kunt leren, hebt geleerd en onze ondersteuning niet langer nodig hebt. Jij bent de beslissende factor hierin. Laat het ons weten zodat we de afronding in gang kunnen zetten. Het kan zien dat er nieuwe doelen zijn ontstaan, hoe dan ook is een evaluatie aan de orde.

Veel mensen kiezen ervoor om door te gaan met de sport na de afronding, of het nu individueel is of in groepsverband. De voordelen van vechtsport worden zo beter vastgehouden.

Heb ik eigen materiaal nodig?

Je hoeft geen speciale sportkleding aan te schaffen: makkelijk zittende (niet te warme!) kleding is voldoende. We trainen op blote voeten. Mocht je graag schoenen aan willen, neem dan binnenschoenen zonder profiel mee. Een bidon/waterflesje is een aanrader.

Om je traject zo succesvol mogelijk te maken, zijn er afhankelijk van je doelen een aantal zaken nodig. Je hebt het volgende nodig:

  • Binnenhandschoenen of bandages
  • Bokshandschoenen
  • Optioneel: een bitje
  • Optioneel: scheenbeschermers

We raden sterk aan om je eigen binnenhandschoenen of bandages aan te schaffen, die je eventueel bij ons kunt verkrijgen. Na overleg kan het aanschaffen van een bitje nodig zijn, welke wij ook kunnen leveren. We staan klaar om je te adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem dus alsjeblieft contact met ons op voordat je iets aanschaft!

Als je twijfelt over de aanschaf van eigen materiaal, kun je bij ons voor een kleine meerprijs handschoenen en/of scheenbeschermers huren. Wij zorgen dan voor kwalitatief goed en hygiënisch schoon materiaal.

Wat als ik niet tevreden ben?

Jouw tevredenheid is voor ons van het grootste belang. Als je ooit ergens tegenaan loopt of suggesties hebt, horen we dat graag van je. We zijn er om jou te ondersteunen in je ontwikkeltraject.

Mocht je onverhoopt zo ontevreden zijn dat je dit graag met een objectieve buitenstaander wilt bespreken of zelfs een klacht wilt indienen, kun je contact opnemen met Solo Partners. Wij zijn bij hen aangesloten onder lidnummer 149850.

Staat jou vraag er niet tussen?
Stuur ons je vragen

Benieuwd naar onze tarieven?
Lees meer over onze tarieven